Blogg

Möhippa med tapas och grillbuffe utanför Norrtälje

Inlagd i: Uncategorized

Härliga sommarbilder från skogarna utanför Norrtälje där vi ställde till med tapas och grillbuffé för ett glatt möhippe-gäng på 9 personer.

Tapas: Cerranoskinka-inlindad chevré och aprikos, baconinlindade dadlar, vitlöksspetsade örtkryddade kvisttomater, Parmaskinka-inlindade vårlökar och sparris, bruschettas, scampi frästa i vitlök, chili och vitt vin.

Från grillen: Kalv och entrecote

Kallt: Casata Toscanini glasstårta

Nöjd kund skriver:

”Fantastiskt härligt att se två professionella kockar trolla i ett litet kök, tapas till förrätt som både såg och smakade himmelskt. Efter det sattes grillen igång och saftiga köttbitar tillagades till perfektion. Tillbehören var så klart kanon.

Ett stort plus var att båda kockarna inte bara var profesionella i allt från tillagandet till servering till efterarbete, utan var även fantastiskt trevliga och lyhörda! Oscar och Alex och deras goda mat, vackra uppläggning, uppmärksamma men diskreta sätt, krönte min möhippa på ett fantastiskt fint sätt. Att ha två kockar som smörjer ens krås, ser till att man har det bra och bjuder på både skratt och kulinariska höjdpunkter, är något jag önskar alla att uppleva någon gång i livet. Flera fat med vackra tapas som slogs om min uppmärksamhet, kött grillat till perfektion och en ljuvlig handgjord glassbomb som krona på verket – vad mer kan en flicka väl önska sig? Det finns ju få saker som är så läckra som karlar som kan laga mat.

Jag hade en helt fantastiskt trevlig kväll på den möhippemiddag där Oscar och hans kollegor stod för mat och musik. Mycket god mat och perfekt loungemusik. Killarna var jättetrevliga och serviceminded, men utan att märkas så mycket, vilket var utmärkt eftersom det ändå var en möhippa. Jag är imponerad av vilken mat de lyckades åstadkomma i ett litet sommarstugekök, om de kan fixa en sån fin middag där så klarar de nog vad som helst.”

/ Hanna

Kommentera

Kladdkaka med valnötter och Zabaione

Inlagd i: Händer just nu

14 maj 2011 så tillagade vi en 3-rätters middag åt ett glatt och trevligt möhippe-gäng på 7 personer.

Karin skriver: “Maten var väldigt god och snyggt upplagd, kockarna var proffsiga och passade väl in i den glada stämningen under middagen. Maten kom som av ett trollslag fram på bordet och efter middagen var det svårt att se på det välstädade köket att någon hade lagat en trerätters middag där. Den gästspelande restaurangen hemma hos mig får fem av fem möjliga stjärnor”

Kommentera

Kladdkaka med valnötter och Zabaione

Inlagd i: Uncategorized

14 maj 2011 så tillagade vi en 3-rätters middag åt ett glatt och trevligt möhippe-gäng på 7 personer.

Karin skriver: “Maten var väldigt god och snyggt upplagd, kockarna var proffsiga och passade väl in i den glada stämningen under middagen. Maten kom som av ett trollslag fram på bordet och efter middagen var det svårt att se på det välstädade köket att någon hade lagat en trerätters middag där. Den gästspelande restaurangen hemma hos mig får fem av fem möjliga stjärnor”

Kommentera

Kladdkaka med valnötter och Zabaione

Inlagd i: Uncategorized

14 maj 2011 så tillagade vi en 3-rätters middag åt ett glatt och trevligt möhippe-gäng på 7 personer.

Karin skriver: “Maten var väldigt god och snyggt upplagd, kockarna var proffsiga och passade väl in i den glada stämningen under middagen. Maten kom som av ett trollslag fram på bordet och efter middagen var det svårt att se på det välstädade köket att någon hade lagat en trerätters middag där. Den gästspelande restaurangen hemma hos mig får fem av fem möjliga stjärnor”

Kommentera

Skaldjurscocktail, Lammracks och Trioglas från Chokladfabriken

Inlagd i: Händer just nu

‎3-rätters på Kungsholmen i helgen och till förrätt ställde vi till med skaldjurscocktails. Varmrätt: Lammracks med mandelpotatispuré, ratattullie och en balsamicoreduction.

Några ur sällskapet skriver:

“Vi tyckte allihopa att maten var supergod och att servicen var jättebra. Kändes himla lyxigt att bara få komma hem och bli serverad. Tycker också att det var mycket prisvärt”. / Linda

“Stort tack till er båda för en superhärlig middag. Maten var utsökt och ni var fantastiska! Ni lämnade ett gäng mycket nöjda tjejer efter er. Jag kommer absolut att rekommendera er och Stockholm Matkultur till dem som vill ha en härlig matupplevelse”. /Sandra

Kommentera

Skaldjurscocktail, Lammracks och Trioglas från Chokladfabriken

Inlagd i: Uncategorized

‎3-rätters på Kungsholmen i helgen och till förrätt ställde vi till med skaldjurscocktails. Varmrätt: Lammracks med mandelpotatispuré, ratattullie och en balsamicoreduction.

Några ur sällskapet skriver:

“Vi tyckte allihopa att maten var supergod och att servicen var jättebra. Kändes himla lyxigt att bara få komma hem och bli serverad. Tycker också att det var mycket prisvärt”. / Linda

“Stort tack till er båda för en superhärlig middag. Maten var utsökt och ni var fantastiska! Ni lämnade ett gäng mycket nöjda tjejer efter er. Jag kommer absolut att rekommendera er och Stockholm Matkultur till dem som vill ha en härlig matupplevelse”. /Sandra

Kommentera

Skaldjurscocktail, Lammracks och Trioglas från Chokladfabriken

Inlagd i: Uncategorized

‎3-rätters på Kungsholmen i helgen och till förrätt ställde vi till med skaldjurscocktails. Varmrätt: Lammracks med mandelpotatispuré, ratattullie och en balsamicoreduction.

Några ur sällskapet skriver:

“Vi tyckte allihopa att maten var supergod och att servicen var jättebra. Kändes himla lyxigt att bara få komma hem och bli serverad. Tycker också att det var mycket prisvärt”. / Linda

“Stort tack till er båda för en superhärlig middag. Maten var utsökt och ni var fantastiska! Ni lämnade ett gäng mycket nöjda tjejer efter er. Jag kommer absolut att rekommendera er och Stockholm Matkultur till dem som vill ha en härlig matupplevelse”. /Sandra

Kommentera

Privatkock vid möhippan

Inlagd i: Händer just nu

Nu är våren här och det märker vi på Stockholm Matkultur genom att vi bokas på många möhippor. Men visst är det ett perfekt läge att överraska bruden på, med kockar som lagar maten på plats.

Lammracks med rosmarin...

Lammracks med rosmarin...

Kommentera

Privatkock vid möhippan

Inlagd i: Uncategorized

Nu är våren här och det märker vi på Stockholm Matkultur genom att vi bokas på många möhippor. Men visst är det ett perfekt läge att överraska bruden på, med kockar som lagar maten på plats.

Lammracks med rosmarin...

Lammracks med rosmarin...

Kommentera

Privatkock vid möhippan

Inlagd i: Uncategorized

Nu är våren här och det märker vi på Stockholm Matkultur genom att vi bokas på många möhippor. Men visst är det ett perfekt läge att överraska bruden på, med kockar som lagar maten på plats.

Lammracks med rosmarin...

Lammracks med rosmarin...

Kommentera

css.php