OM OSS

om_oss

Hyr privatkock! Har du någonsin velat skapa den där mästerkock-känslan hemma eller på kontoret? Vill du kanske överraska med något alldeles speciellt på nästa kundträff? Eller vad sägs om en vinprovningskväll med en spännande ostbricka därtill på nästa familjeträff?

Stockholm Matkultur skapar en oförglömlig kulinarisk upplevelse på plats.

Vi kombinerar traditionell svensk matlagning med influenser från de internationella kök som vi finner i dagens Sverige. Vi sätter alltid kvalitet främst och jobbar endast med färska säsongspräglade råvaror – närodlat och ekologiskt när det är möjligt site.

Vår förstekock Oskar Pitré har en gedigen bakgrund i restaurangbranschen med anställningar på bland annat Ulriksdals Wärdshus, Claes på Hörnet, Krusenberg Herrgård och Edsbacka Krog.


Oskar Pitré

Vår förstekock Oskar Pitré började som lärling på Ulriksdals Wärdshus där han fick en gedigen utbildning i både varmkök, kallskänk och konditori. Som kock har han arbetat på renommerade restauranger som Klas på hörnet, Krusenberg Herrgård, Edsbacka krog och Fjäderholmarna sedan 1995. Mat och dryck är några av Oskars stora passioner, men han delar även sitt hjärta med dans, musik och boxning. Han är faktiskt svensk mästare i dansstilen “locking”.


Jennica Ljung

Jennicas gastronomiska resa började nere på Österlen på ”Olof Victors” där hon kom i kontakt med Jan Hedh, som visade sig i skulle bli hennes mentor. Efter att ha jobbat på ”Salt & Brygga” i Malmö väcktes hennes intresse för ekologiskt och närproducerat. Därefter fick Jennica den få förunnade möjligheten att jobba på Marcus Samuelssons ”Aquavit” i New York. Hon lärde sig massor när hon bla fick jobba bredvid Marcus på diverse cateringuppdrag. Jennica fortsatte sedan sin kockresa med tre år på Hilton i Köpenhamn. I Köpenhamn utbildade hon sig även inom chokladens värld och gick kurser i smushi och smörrebröd. Därefter blev det tre år i Stavanger i Norge där hon jobbade som köksmästare på en ekologisk restaurang. Nu efter 10 års erfarenhet som kock vet hon vad som är viktigt för henne i köket: fokus på ekologiskt och närproducerade råvaror. Jennica brinner för hälsa, hälsosam matlagning och det gröna köket, och är även utbildad avspännings- och stresspedagog med kognitiv inriktning. Hon håller workshops, hälsodagar, i avspänning & stresshantering,
kost & hälsa samt i näringsrik matlagning. Citat från Jennica: ”För mig är mat och matlagning en konst. Genom att kombinera olika råvarors egenskaper och vara kreativ kan man skapa ett konstverk, en måltid”.


Hanna

Hanna var en av finalisterna i Sveriges mästerkock 2013. Efter programtiden, vid sidan av sina studier till dietist, startade hon eget företag som eventkock. Hanna älskar att laga mat från grunden och inspireras av det italienska köket med råvaran i fokus, samt det asiatiska köket med mycket smak och färg. Hon lagar allt från klassisk rustik mat – till mat för finsmakaren, och lägger stor vikt vid presentation och upplägg. För Hanna är inte bara smakerna och presentationen viktiga faktorer utan även att maten tillagas på ett hälsosamt sätt.


Anders Wigh

Anders var en av deltagarna i Sveriges Mästerkock 2013 och även om han inte har någon traditionell restaurangutbildning har han en bred kunskap om matlagning och råvaror. Den ena foten har han fast förankrad i det svenska köket medan den andra tassar runt i andra kök, gärna medelhavsköket och det klassiska franska. Han är väl bevandrad i det sicilianska och mellanösternköket. Trädgårdsmästare som han varit tidigare gör att Anders gärna fokuserar på grönsaker och han är van att hålla kurser och föredrag i allt från hur man gör såser, använder kryddor och örter och till hur man bäst lagar till ogräset från rabatterna. Anders jobbar för tillfället på svenska residenset i Oslo men gör gästspel i Stockholm då tillfälle bjuds.


Tobias Ekström

Tobias, har varit yrkesverksam inom de flesta områden inom restaurangyrket, allt från diskare till kökschef, detta på båda sidor av Atlanten. Förrutom sina uppdrag för Stockholm Matkultur så jobbar han som souschef på Färgfabrikens festvåning. Tobias driver även en mycket populär hamburgarvagn som han håller öppet på Stockholms gator under sommarhalvårets fina dagar.

css.php